2019. december 11., szerda

Kókuszhabos linzerfenyő

Folytatódik a kókuszos őrület. Azt hiszem ez igazán látványos karácsonyi édesség. Pedig semmi különös, mint kakaós linzer kókuszos habbal összeragasztva.
Az elmúlt hetekben azt hiszem több kiszúró formát vettünk, mint húsz év alatt. Mert ugye mindig olyan nincs sehol, mint amilyen kellene. Pedig semmi extra, csak úgy tűnik mégis túl kicsi városban élek. De sebaj, jövőre majd a sütős cuccokat is netről rendelem, mint ruhát, cipőt...öhhh.
Ez a fenyőfa forma több csillagból álló készletben kapható, így megkönnyíti a kiszúró keresgélést.
Mivel maradt valamennyi kókuszos hab, gyorsan megszárítottam habcsóknak. Semmi se vesszen kárba alapon.
Visszaszámolás elkezdődött.........


Hozzávalók:

- 22,5 dkg liszt

- 15 dkg vaj

- 2,5 dkg cukrozatlan kakópor

- 1 ek porcukor

- 1 tojás

- csipet só

Krémhez:

- 2 tojásfehérje

- 10 dkg porcukor

- 10 dkg kókuszreszelék

- 1 kezeletlen citrom reszelt héja

- 1 ek citromlé

- csipet só


Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral, kakaóporral, majd morzsoljuk el a vajjal és ezután a tojást hozzáadva gyúrjuk össze. A tésztacipót folpackba csomagolva legalább egy órát pihentessük. 
Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk és különböző méretű csillagokat szaggatunk ki. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a szobahőmérsékletű tojásfehérjét el kezdjük verni robotgéppel, amikor habos, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Forgassuk bele a kókuszreszeléket, a citrom héját és a citrom levet.
A krémmel rétegezve állítsuk össze a fenyőfákat. Legalább egy napig érdemes állni hagyni. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése