2021. december 18., szombat

Hókifli

 Azt hiszem a karácsonyi édességek sorából nem hiányozhat. Nálunk a hókifli sima és nem töltött és dobozban lezárva ez is sokáig eláll. Biztosan mindenkinek van egy bevált receptje, azért én is leírom, hátha...

Hozzávalók:

- 250 g liszt

- 200 g vaj

- 125 g porcukor

- 125 g őrölt dió (de lehet mogyoró, mandula stb.)

- 2 tojássárgája

- 1 tasak vaníliáscukor (8 g)

- 1 késhegynyi sütőpor

- 1 csipet só

Szóráshoz:

- porcukor

- vaníliáscukor

 Elkészítés:

Egy tálba mérjük a lisztet, porcukrot, vaníliáscukrot, őrölt diót, sütőport, sót és a hideg vajjal jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját és gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben minimum 2 órát pihentetjük. Egyszerre csak annyi tésztával dolgozzunk, ami ráfér a sütőlapra, a többi maradjon a hűtőben. A hideg tésztát kis kockákra vágtam, abból golyót formáltam és azt sodortam kifli alakúra. Sütőpapírral fedett sütőlemezre ültetjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá. Melegen vaníliás cukorral kevert porcukorba forgatjuk, majd miután kihűlt újra megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése